Stalingrad 28mm

Efter att ha haft fullt upp ett tag med barn och arbete, så kunde jag äntligen lägga lite tid på att bygga terräng och planera framtida krigsspelsprojekt. Något som varit lite av en dröm för mig, är riktigt snygg stadsterräng, då den mesta terrängen man ser ofta består av några små stugor och lite buskar. Det som saknats har varit skitiga strider i ”riktiga” städer, flervåningshus, ruiner och övergivna industrier.

Sedan tidigare har jag provat lite olika terräng och skapat en hel del egen, både för resin och 3d-skrivare. Det finns en hel del bra byggnader att köpa, t ex från https://www.printablescenery.com/ , som har en del bra vägar och byggnader, men mycket får man dock skapa själv, då utbudet inte är så stort att det räcker till en hel stad.

Pavlovs hus, där hårda strider ägde rum.

Min plan är därför att skapa terräng för att kunna bygga ett riktigt snyggt spelbord med Stalingrad tema, att göra hela staden i 1:56 (28mm) skulle vara omöjligt på grund av storleken. Efter en analys av vad som behövs för att skapa rätt ”känsla” av en stad härjad av svåra strider. blev resultatet en lista med byggnader och objekt som behövs för den korrekta ”känslan”.

  • Stora fabriker – mer eller mindre skadade.
  • Petrokemisk industri – rör och cisterner.
  • Rasmassor – stora högar av tegel, betong och stålbjälkar.
  • Flera slags småhus – det ser tråkigt ut med bara en eller två typer
  • Stora ruiner av hyreshus och kontorsbyggnader
  • Murar och staket

Jag har delat upp detta på flera delprojekt, då jag tänker mig att varje slags ”terräng”, skall fylla ett område som är 60×120 cm, eller 30×60 cm beroende på typ.  Tanken är att husen så långt det går är av typer som även skulle kunna återfinnas i hela Europa, och delar av Nordafrika.

 

Det här inlägget postades i 28mm, 3d skrivare, Bolt Action, Resin, Stalingrad, VK2 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.