Stalingrad 28mm – Oljelager

En viktig del av min plan att bygga en stad att spela i, kommer att vara industriella landskap, där petrokemisk industri kommer att vara viktigt. Jag har därför börjat rita på olika slags cisterner och tankar. Redan tidigt blev en lärdom att det är svårt att designa riktigt stora cisterner, då de måste skäras upp i flera småbitar för att få plats i 3d-skrivaren.

Målet är att skapa flera olika storlekar av cisterner och tankar, som är allt från hela till mycket trasiga. En annan lärdom var att inte göra väggarna för tunna, då det är svårare att skriva ut, samt ger fler problem när man limmar ihop delarna.

Det jag skapat och provat just nu är en mindre cistern, samt en ”farmartank” eller mindre tank för t ex olja. Den mindre har jag skrivit ut i två versioner än så länge, en hel och en ”trasig”, prövade Vallejos Still water effekt, i den trasiga tanken, resultatet är ok, men inte helt perfekt då det inte blir helt jämnt.

Liten cistern

Trasig liten cistern med stege.

Den mindre cisternen är tänkt att efterlikna en lite cistern för olja eller kemikalier. Den första jag skrev ut var en trasig variant, men hål så figurer kan placeras inuti cisternen.

Farmartank 

Den mindre tanken är tänkt att kunna användas till flera saker, från last på järnvägsvagnar och lastbilar, till lagringstankar för drivmedel och kemikalier. Har målat den i ”Natural Steel” som bas, och försökt skapa en rost effekt genom ”Flatbrown”, som ger en rosteffekt.

 

 

Det här inlägget postades i 28mm, 3d skrivare, Bolt Action och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.