Stridsvagnshinder

Haukiperän puolustuslinjaa. Stridsvagnshinder – SA-Kuva.fi

Efter att äntligen fått min 3d skrivare att fungera så tänkte jag att det kunde vara skulle kul att ge mig på ett enklare projekt. Det jag bestämde mig för är stridsvagnshinder. Konstruktionen hämtade jag från publikationen ”German doctrine of the stabilised front” från 1943, där olika typer av hinder och taktik beskrivs på det som skulle komma att bli västfronten.

I publikationen finns det även en del ritningar och överskikts teckningar som går att använda. Den jag använde som grund för de jag tillverkade var denna:

Efter att ha designat hindren, så skrev jag ut dem på 3d skrivaren och rensade dem från småbitar och rester från utskrivningsprocessen. Därefter grundade och målade jag dem, lagren vid den utskriftskvalitén framträder när man drybrushar dem, men det gör inget, då det ser ut som avtryck från gjutformen.

Slutresultatet var riktigt bra, innan jag upptäckt att det blir fel om man använder 3 rader i stället för ett jämt antal, något som jag nu ändrat för att de i framtiden skall se bättre ut, och inte få ett gap utan hinder i skarven.

 

Det här inlägget postades i 28mm, 3d skrivare och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.