Bolt Action, Finska vinterkriget del 2 – Plutonchef och ordonnanser

Tyypillisiä yöpartio miehiä. (http://sa-kuva.fi/)

Som plutonchef för min finska vinterkrigs pluton hade jag tänkt att ha en löjtnant som chef, som kommer att ha 2 st ordonnanser med sig. Löjtnanten har en k-pist och ordonnanserna gevär. Figuren bygger jag av en rysk rock, ben från en tysk figur som jag modifierade, samt armar från samma modell. Huvudet kommer från fortsättningskrigs gruppen och vapnen kommer från ryska vapen satsen. Ordonnanserna byggde jag av delar från av delar från blixtkrig-tyskar med diverse ryska bits.

Till målningen använde jag diverse färger, men ville ha till en lite ”skitigare” känsla, där alla soldaterna skall se ut som om de fått utrustningen från flera olika källor, som finskt, köpt tyskt/svenskt samt ryskt krigsbyte.

Efter att ha lackat dem, och de tyvärr blev lite blanka (anti-shine är inte så anti-shine som man kan tro..), och jag använde Galeforce-9 snö till baserna och tufts från Army Painter.

 

Material använt:

Warlordgames

Vinter ryssarRyska vapenBlixtkrig tyskarFortsättningskriget finnar

Valejo

Brown Violet 70.887, Grey Green 70.866, Chocolate Brown 70.872, London Grey 70.836, Gunmetal Grey 70.863, Brass 70.801, Flatflesh 70.955, Cork Brown 70.843

Army Painter

Winter tufts

Gale force nine

Snö

Det här inlägget postades i 28mm, Bolt Action och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.