Kratrar del 3

Kratrar…igen! Har haft de målade och klara ett tag, men har inte lagt ut något då jag har haft en hel del annat att arbeta med. Är ganska nöjd med kratrarna, och har provat lite olika målning. Lade bara ut dem på en filt lite snabbt för bilden nedan.

Storleken på den största kratern gör att det går att lägga ner en hel grupp med t ex granatkastare eller ksp i den, de mindre kratrarna rymmer en eller med lite fixande 2 hela normala baser. 

Storleken på den största kratern är i skala 1/56 ca 5-6 meter i diameter, vilket om man räknar på det motsvarar träffen av en grov artilleripjäs, 155mm upp mot 21 cm. Nu beror det mycket på vilken slags jord osv. De mindre kratrarna är i 1/56 ca 3 meter, vilket motsvarar 12.2 – 15.2 cm granat, eller en mindre flygbomb.

Mycket bra information om artilleri går att hitta på denna sida: http://www.winterwar.com/Weapons/artyinfo.htm som tar upp på artilleri. Detta forum tar även upp bra information, om man vill veta vad för slags bomb som kan ha orsakat en krater: http://www.bocn.co.uk/vbforum/threads/78147-Bomb-Size .

Nedan är några försök att göra kratrar i snö, att den ser lite udda ut beror på att jag använde en krater där jag använde för lite resin, vilket gjorde den lite för liten och ”bullig” under. Använde sand och ”snö” från Galeforce 9, blev helt ok, men ser lite udda ut på fotot.

Det här inlägget postades i 28mm, Resin och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.