Bolt Action, Fortsättningskriget / Lapplandskriget del 2 – 12 cm Granatkastare

12 cm Granatkastare Källa: SA-Kuva.fi

Som en del av Fantasia Hobby Progress Challenge bestämde jag mig för att göra en 12 cm granatkastare. Det finns ingen finsk att köpa, så jag modifierade en Rysk. Själva granatkastare är klar som den är, men jag målade den i mörkgrått och ”gunmetal” på platser där det är metall och nötning förekommer.

Alla modellerna hade rysk utrustning, så jag var tvungen att ändra om den till viss del. Nackdelen med metallmodeller är att de kan vara ganska jobbiga att ändra om, men med hjälp av en dremel och en uppsättning små metallfilar underlättas arbetet.

Figurerna målades sedan i de finska sommarfärgerna, med ljusgrå skjorta/vapenrock och mörkgrå byxor. Jag använder sedan en brun shade för att få de att se skitiga ut. Förut testade jag svart shade, men det gör att det ser ut som om de badat i motorolja.

Jag insåg efter att jag målat dem att de kanske inte skulle haft gevären på sig, utan att det hade varit snyggare om de var ställda i en pyramid en bit bort. Men så får det bli till vinterkrigsversionen! Jag har även för avsikt att bygga en spanare/observatör till granatkastaren, så att den kan skjuta mot mål bakom hinder.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.