Bolt Action, Fortsättningskriget / Lapplandskriget del 5 – T-26 A/B

Efter att ha gjort klart min T-28, bestämde jag mig för att göra ett par lätta stridsvagnar. Valet föll på den Sovjetiska T-26, som var en licensbyggd vagn från den brittiska Vickers 6 tons vagnen. Finland köpte in den brittiska designen, men tog även många sovjetiska vagnar under vinter- och fortsättningskriget.

Precis som med T-28:an så laddade jag ner grunden till den från Thingiverse, dock hittade jag inte någon perfekt. Det finns dock flera olika projekt där jag kunde ta delar och modifiera för att skapa en ”slutgiltig” modell. Denna skrev jag sedan ut i två versioner, T26A med två torn, och T-26B med ett torn. Till den senare skrev jag ut ett extratorn som skulle användas till OT-130, eldkastarversionen.

Efter utskriften så grundade, spacklade och slipade jag de båda skroven, de många nitarna gör att man måste vara försiktig med hur mycket man slipar.

Efter grundning och målning så lade jag till detaljer som packning, dekaler och lera för att de skulle se lite mer ”slitna” ut.

För att göra leran använder jag brunakrylfärg, ”gräs” från galeforce9 och PVA lim, det skapar något som ser ut som lervälling med grästorvor i.

Slutresultatet är inte lika snyggt som en resin modell, men helt klart ok för kostnaden och tiden det tog att göra den.

Det här inlägget postades i 28mm, 3d skrivare, Bolt Action, Finland, VK2 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.