Operation Garbo

När jag först läste Operation Garbo böckerna, uppstod en vilja att göra något mer än läsa dem, mitt mål blev att spela böckerna, något som sedan gjorts flera gånger med flera olika spelsystem. Tanken på att göra det i 6mm föddes på spelkonventet Lincon, någon gång under tidigt 2000 tal, när jag provade ett par scenarion med 6mm pantrar mot enorma mängder t-34:or. Vid det tillfället fanns det inte resurser till att förverkliga projektet, men idag finns det större möjlighet varför jag bestämde mig för att försöka.

Projektet kommer att delas upp i flera delar, för att förenkla uppföljning och research.

Del 1: Research

För att veta exakt vad det är för enheter som behövs måste de enheter som skulle användas vid ett anfall mot Sverige och dess sammansättning beskrivas och de stridande delarna definieras. Samma sak gäller den försvarande styrkorna och terrängen. Även ett lämpligt regelsystem måste anskaffas eller skapas.

Del 2: Styrkorna

Enheterna måste införskaffas och målas, något som kommer att ta lång tid och mycket resurser.

Del 3: Terrängen

Terrängen måste skapas för att kunna återskapa 1980-talets Norra Norrland och eventuellt andra delar av landet. Som vanligt kommer målet vara att skapa formar så det går att gjuta resin modeller så det snabbt går att skapa fler.

 

Det här inlägget postades i 6mm, Kalla kriget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.