Bolt Action, Fortsättningskriget / Lapplandskriget del 4 – T-28

T-28 i finsk tjänst in vinter kamouflage 1941.12.06 (SA-Kuva.fi)

Min finska pluton till bolt action är lite ”lätt” stridsvagnsmässigt, så jag beslöt mig för att bygga en T-28. T-28 var en medeltung stridsvagn som producerades av sovjetunionen under perioden 1933-41. Den var utrustad med 3 torn, och var antagligen baserad på en engelsk försöksmodell från slutet av 20-talet(Vickers A1E1 Independent), vars design läcktes.  Vagnarna T-28 och T-35 delade många komponenter, precis som T-26 familjen gjorde.

Jag lokaliserade en bra utgångsmodell på Thingiverse , men var tvungen att bearbeta den ganska mycket innan det gick att skriva ut den på ett optimalt sätt. Efter att den bearbetats så skrev jag ut den och grundade den med spackel och grundfärg, för att få den så jämn som möjligt.

Skrovet klart, nu tornen och lastgaller!

T-28 efter grundning och spackling.

Efter spackel och grundfärg så började jag måla den i finsk 3 färgs kamouflage, Brun, beige och ljusgrön. Färgerna är ganska ljusa, men blir bättre efter att man målat på lite shade och snabb drybrush. Designade och skrev även ut ett lastgaller som syns på bilden av originalet och som inte finns i modellen jag skrev ut.

 

Det här inlägget postades i 28mm, 3d skrivare, Bolt Action, Finland, VK2 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.